Olen vihdoin saanut ostettua digikameran, mutten vielä ole opetellut, miten kuvat saa vietyä tietokoneeseen. Siinä menee varmaan oma aikansa: ehkä yöllä, kun lapset nukkuvat:) Seuraavat kuvat on räpsitty kamerakännykällä.

Sain viime viikolla ommeltua 3 taskuvaippaa, joista olen ylpeä ja syystäkin. Malli istuu hienosti 9 kiloisella tytöllämme ja tekeleitten ulkonäkö on mielestäni laadukas. Ompelin vaipat huolella ja valitsin sisuksen värit kuosiin sopiviksi. Kaavat olen alunperin piirtänyt äp-pakkauksen kuorivaipan mukaan ja siitä suurentanut aina silmämääräisesti. Olen tehnyt joitakin muutoksia alkuperäisiin kokeiluihini esim. kaventanut hiukan vaipan alaosaa haarojen välistä, jotta paketti olisi sirompi ja eikä estäisi liikkumisen harjoittelua. Tässä kuva kolmesta uudesta vaipasta ja yhdestä edellisen satsin tuotoksesta (punainen, jossa musta tarranauha):

 

Kuten viimeksi jo kirjoittelin tilasin netistä kangaspaloja (suunnilleen 50x50cm) ja kankaasta jäi isot hukkapalat sivuille leikkaamisvaiheessa. Yhdistin palaset mustalla siksakilla ja sain yhden uuden nakkikoiravaipan. Paloista ommeltu tuotos näkyy kuvassa keskellä. Ovaalikuosista on tulossa vielä yksi vaippa samalla tekniikalla kyhätty. Siksak sopii mielestäni hyvin kuosin graaffiseen tyyliin. Kaksi keskimmäistä vaippaa ovat kokoa M ja reunimmaiset taas kokoa L. Punainen on pienin.

Tässä vielä hiukan epätarkkaa lähikuvaa yhdestä nakkikoirasta: 

Ja lopuksi näytän vielä vaippojen sisukset eli fleecepinnan. Nakkikoirissa on käytetty paksumpaa vaaleanvihreää babyfleeceä, joka jättää pinnan ällistyttävän kuivan tuntuiseksi ja on unelman pehmeää. Vaaleanpunaisessa sisältä löytyy ohuempaa tummanviolettia mikrofleeceä, jota oli jäänyt kaapin pohjalle, kun ompelin viime lokakuussa 4 kpl punaisia taskuvaippoja. Sekin ihan kelpo materiaalia tähän tarkoitukseen.