Ajattelin näyttää pari yksinkertaista juttua, jotka saa aikaan kestävästä farkkukankaasta. Yhdessä vaiheessa saksin kaikki rikkinäiset farkut ja ne kammottavat mammavaatteet, jotka olin saanut kaverinkaverinkaverin perintönä esikoista odottaessani. En ymmärrä, miksi äitiysvaatteiden pitää olla peltikankaasta tehtyjä:( Toki materiaali kelpaa johonkin muuhun tarkoitukseen, muttei mielestäni olotilaan, jossa kaikki kiristää ja puristaa jo valmiiksi.

Ompelin viimeisilläni raskaana tällaisen imetystyynyn farkkupaloista. Sisällä on jämälakanasta tehty samanmuotoinen kappale, johon ompelin vetoketjun. Päällisen voi siis pestä konessa. Sisuksista löytyy läjä pienen pieniä Etolasta ostettuja styroxpalljoja, joiden ansiosta tyyny on erittäin napakka. Tällä hetkellä se on käytössä myös lapsen tukena, kun tyttäreni opettelee istumaan omin avuin. Kun tämän laittaa hänen ympärilleen, ei tarvitse pelätä, että pää kopsahtaa pahasti lattiaan. Tyyny toimii myös hyvin pään alla kirjaa lukiessa.

1243104855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tyynyn takana on tyttäreni sänkyyn ommeltu päiväpeitto (kaksin kerroin). Se on valmistunut mammahousuista, vanhasta ja rikkinäisestä sängynpeitteestä ja parista vanhasta lakanasta. Kuvio on shakkiruututyyppinen: jokaisen vaalean palan päälle on siksakattu lakanakankaasta ommeltu sydän. Peiton sisällä on ohut vanuvuori. Tässä vielä tarkempaa kuvaa. Jostain syystä yksi sydän näyttää oikeaa vaaleammalta.

1243104869_img-d41d8cd98f00b204e9800998e