Olen siivoillut kaappeja ja miettinyt, mitä täältä sekamelskasta pitäisi heittää kirpputorille, kiertoon kavereille tai suoraan roskiin. Löysin yhden tylsän tummansinisen äitiys t-paidan ja vielä tylsemmän mustan imetyspaidan. Olen ilmeisesti lueskellut liikaa Myyrä multakouraa, koska yhtäkkiä tilkkujani tuijotellessa näin pöllön pomppaavan esiin tuosta Marimekon retrotyylisestä kankaasta, jonka nimeä en tiedä. Tarkemmin sanottuna nokka oli se juttu, joka sieltä pilskisti:) Olen tehnyt kankaasta yhden tosi pidetyn konttauspuvun tytölle ja sitä on jäljellä paljon. Tällaiseksi hautovaksi, hieman väsähtäneen näköiseksi ja ehkä sekavaksikin lintuemoksi se muokkautui odotuspaidan päälle (värit ovat luonnossa astetta tummemmat): 

1350285906_img-34ba4ab18446736415cecba54

Sitten tein vielä toisen samantyylisen pöllöemon, joka on edelleen aika hukassa olevan näköinen. Tämä tuli imetyspaidan kaveriksi:

(kuvaa ei enää löydy:(

Mutta pelkkä äitipöllö ei riittänyt, koska munathan ovat jo kuoriutuneet tässä vaiheessa elämää:) Siksi sommittelin paidan helmaan pöllönpoikasen, joka kyllä onneksi tietää, missä emo on. Silmien yläviistoon katsova asento todistaa sen.

Näistä tuli mielestäni liikuttavat ja pöllöistä välittyy jotain äitiyteen ollennaisesti liittyvää: hiukan sekava olotila, huoli, hauskuus, lapsenmieli ja onni. Kun hain isomman tyttäreni päiväkodista kotiin musta paita päällä, oli reaktio välitön. "Äiti, tee mullekin tommonen paita!!!!" Lupasin tehdä ja eiköhän näitä vielä muutama tule tehtailtua.