Ensimmäinen vauvan torkkupeitto puuvillalangoista valmistui hiljattain. Nämä langat on ostettu joskus 90-luvulla ja niistä piti tulla neule. Ei näyttänyt hyvältä ja purin kaiken. Värimaailma on kuin englannin lakritseissa: mustaa, vaaleanpunaista, valkoista ja vaaleanvihreää:

Sitten minulla on ollut kaapissa tämä villalangoista virkattu matto, johon ompelin viime vikolla kiinni viimeiset palaset. Viimeistely on tekemättä vielä (reunat + pohja). Malli on jostain äitini käsityötehdestä 70-luvun alusta. Neliöiden sommittelussa on symmetriaa ja rytmiä, eikä kuvio näytä liian tiukkalinjaiselta tai viivottimella vedetyltä.

Kaikkiin tällainen juttu ei kuitenkaan vetoa! Mies on pyöritellyt silmiään useaan otteeseen ja murahtanut: "Ja olkkariin et kyllä tota Viron lippua laita!" Uskotaan . . . Uskotaan . . .(huokaus). Mutta eteisen pikkumatosta tämä kävisi mainiosti jo kokonsakin puolesta. Mitat ovat noin 110 x120cm. Taakse pitäisi laittaa joku tukikangas, mutta mikä? Apuja ja vinkkejä otetaan vastaan!!

Olen vääntänyt tätä toista vuotta, palan silloin, toisen tällöin. Neliöt eivät aivan identtisiä ole, mikä antaakin lisäväriä työhön. Malli on siis aitoretro, sininen lanka myös (kashmirvillaa 70-luvulta). Todella pehmeä paljaan jalan alla:) Siksi laittaisin tämän mielelläni ehkä kylppäristä tulevalle käytävälle, jos tuo mies vaan sen sinne huolii:D Tässä vielä neliöitä läheltä katsottuna:

Lopuksi vielä villahousut. Näitä tippuu puikoilta kuin lunta taivaalta;)