Piipahdin pari viikkoa sitten Helanderin huutokaupassa ja huusin sieltä laatikollsen ikäneitejä, jotka olivat aika säädyttömässä kunnossa. Kaikki olivat yhtä vauvaa lukuunottamatta alasti, tukat takussa ja oljet törröttivät sieltä täältä. Muutamalla oli käsi tai jopa kädet irti. Olisi pitänyt otta sotkuisesta sakista kuva ennen stylistin käsittelyä. Tämän yhden ehdin kuvata ennen korjaustoimenpiteitä. Tässä vaiheessa olin ehtinyt vain liimata roikkuvan tukan paikalleen, joka on muuten aitoa hiusta. Kas tässä kauniskasvoinen ressukka.  Toisessa kuvassa olen liittänyt kädet ja vahvistanut olkapäät haavateipillä. Laitan myöhemmin kuvan lopputuloksesta. Tämä on nimittäin vielä työn alla.

DSC06375.JPG       DSC06379.JPG

Tytöllä on niskassa Myy-merkkiä muistuttavat harakanvarpaat. Jos joku tietää tämän alkuperään niin olisi todella ilahtunut tiedosta!

Sitten pistän näytille jo korjatun posliinipään, jolla on niskassa himmeä numero 38 tai jotain sinne päin. Tällä tytöllä on aitohiusperuukki, sulkeutuvat lasisilmät ja kaksi hammasta suussta. Mohairripsistä on jälkellä vain muutama, mutta maalatut ripses erottuvat silmissä yhä. Tämä tyttä oli järkyttävässä kunnossa ja pelottava ilmestys, kun nostin sen laatikon pohjalta. Maali oli kulunut osittain naamasta, huulet olivat mustat kuin gootilla ja tukka oli takussa. Äänilaite oli jo aikapäiviä sitten mykistynyt rinnassa. 

Tein neidille uuden kampauksen, korjasin maalia ja punasin huulet. Täytin myös löysinä roikkuvat raajat ja ompelin ne uudestaan paikoilleen. Lopuksi ompelin neidille arvoisensa mekon vanhoista jämäkankankaista. Kas tässä sielukas ikäneiti uudessa asussaan. Myös kaikki vinkit tämän nuken alkuperästä olisivat tervetulleita.Ristin posliinipään Huldaksi, koska sillä on edessä vielä pitkä ja huoleton elämä:)

DSC06384.JPG        DSC06385.JPG

Näitä nukkeja on kaikkiaa 5 kappaletta, joten pian seuraa jatkoa nukkemanialle. Toki villahousujakin on taas tullut lisää laatikon pohjalle, mutta nyt tällaista vaihteeksi!