Neuloin punaisesta merseroidusta puuvillalngasta mekon itselleni, jonka helma meni pieleen. Siitä tuli kummallisen pussimainen. Olen tehnyt aikaisemmin tyttärelleni samanlaisen sinisen (kokoa 110cm), joka on todella nätti hänen päällään. Otin kuvan mekosta ennen purkamista:

Tarkoituksena olisi purkaa tekele ja neuloa langasta 2-osainen kesärele: toppi ja polvipituinen hame. Löysin klassisen mallin Suuri käsityö lehdestä (maaliskyuu 07 s. 27). Tekemisessä menee varmaan ikuisuus . . .?

Toinen prokkis olisi lastenhuoneen puna-valkoinen matto, jonka on virkattu vauvan vaatteista saksituista matonkuteista. Se on virkatu pylväistä ja isolla virkkuukoukulla. Mattoon on kerätty saumoista ratkenneet tai pikkuvikaiset bodyt, unipuvut ja potkarit. Matossa on mukana myös yksi jättisuuri Marimekon punaraidallinen yöpaita, jota pidin viimeisilläni raskaana ollessani. Tässä kuva sekaisesta lasenhuoneen lattiasta ja matosta:

Matto on muuten hyvä, mutta se menee helposti rullalle tai myttyyn. Siksi sen alle pitäisi laittaa joku vahvike. En ole kuitenkaan keksinyt vielä, mikä se voisi olla. Joka tapauksessa mattoasia on nyt mietinnän alla.