Odottelemme lumentuloa ja pakkaskelejä. Tämä ainainen tihkusade saisi jo riittää myös Elemeri-koiralle, joka ei yhtään tykkää ulkoilla märällä kelillä. Ikää pennulla on 5kk ja sen turkki on hyvin ohut Suomen talveen. Siksi päätin neuloa sille talvipuvun, joka otettiin tänään koekäyttöön toista kertaa. Minulla ei ollut ohjetta, joten loin silmukat silmämääräisesti ja suunnittelin mallin itse.

Neuloin puvun hahtuvavillasta mutta siitä tuli aluksi turhan välijä. Lisäksi se tarrautui risuihin kiinni. Sitten päätin ottaa riskin ja hiukan huovuttaa sitä pesukoneessa 40 asteessa. Puvusta tuli paremmin istuva ja jämäkämpi muttei liian tönkkö. Neuloin pukuun myös kirkkaankeltaiset tehosteraidat, jotta koira näkyisi paremmin hämärässä mökillämme, jossa ei ole sähköä. Lain mukaan pentukoira saa olla metsässä vapaana ja siitäkös Elmeri nauttiikin suunnattomasti:)

DSCN0946.JPG

Tässä tulee puku käyttäjänsä päällä. Elmeri ei yrittänyt riuhtoa sitä missään vaiheessa pois, mikä kertoo jotain "palttoon" onnistumisesta. Kunpa niitä pakkasia tulisi, niin tätä voisi oikeastikin käyttää. Seuraava kuva on salamalla, joten värit näyttävät aika räikeiltä.

DSCN0941.JPG

Tässä puku vielä ilman "sutta". Laitoin alas nappikiinnityksen, joka pitää sen kiinni vatsan kohdalta. Saattaa olla, että lisään myöhemmin toisenkin. Kun koira kasvaa, pukua voi vähän venyttää käsin, kun se on kostea. Sen verran neulos antaa kyllä periksi.

DSCN0948.JPG

hakusanat: neulominen huovuttaminen