Kaappini pursuavat erilaisia ystäviltä saatuja tilkkuja ja kankaita, joten niistä on lähes pakko loihtia jotakin uutta ja mieluiten käyttötarkoitukseltaan toimivaa. En muista keneltä sain tällaisen aika arkisen näköisen puuvillakankaan, joka sinällään ei ole mikään sävähdyttävä kuosiltaan. Selailin Suuri käsityö -lehden heinäkuun numeroa 2010 ja silmiini osui yksi simppeliltä  vaikuttava tyttöjen mekko, jossa oli kivat siniset satiininauhat. Tyyli oli menneiltä vuosikymeniltä, mutta vaate näytti silti raikkaalta. Kaapissani sattui olemaan jostakin saatua viininpunaista satiinikangasta, ja päätin yrittää, miten homma toimisi yhteen. Tällainen on lopputulos:

Alkuperäisessä mallissa miehusta päättyi satiininauhaan ja alle voi pukea vaikkapa T-paidan. Mekko (jota jouduin pienentämään tytölleni, koska kaavoissa ei ollut sopivaa kokoa) ei oikein istunut tytölläni, joten lisäsin kangastilkun etupuolelle. Olin sen verran hätähousu, että leikkasin sen vahingossa sivuttain. Virheen näkee läheltä katsottuna, mutta kangas loppui siihen, enkä aio asiaa muuttaa. Vyötärön satiininauha oli kinkkinen juttu ommella. Se meni kieroon mutta olkoon niin. Nauha jatkuu taakse ja se solmitaan takaa rusetille. Hihansuissa on kuminauhat.

Muuten kaikki onnistui suht hyvin ja mekko on kantajansa päällä sievä, tosin edelleen numeroa liian iso eli se tulee käyttöön ensi kesänä.

Sitten pari tyynynpäällistä, jotka on myös ommeltu jämäpaloista: sametista ja tuo yksi on käsinpainettu puuvillatilkku. Kotimme on suhteellisen arkinen, joten oli aika saada hiukan piristystä pysähtyneseen värimaailmaan. Jos olisi aikaa sisustaa, niin tilanne olisi toivottavasti toinen:)