Halinallet heiluttaa ja toivottaa hyvää alkanutta vuotta 2014! Laitan esille tokaluokkalaisten oppilaitteni tekemiä nalleja, jotka kuvasimme viime vuoden lopulla. Nallejen tekoon on käytetty parittomia sormikkaita, joita oppilaat toivat kouluun. Myös reikäiset kelpasivat hyvin askartelumateriaaliksi.

nallet.jpg

Leikkasimme sormikkaista keskisormen, nimettömän ja peukalon pois sekä ompelimme reiäit kiinni. Sitten nalle täytettiin vanulla. Etusormesta ja pikkurillistä tuli nallen jalat. Keskisormi leikattiin puoliksi ja siitä tehtin nallelle korvat. Lopuksi täytettiin vielä irtileikatut sormet ja niistä tehtiin nallen kädet.

Nallelle laitettiin nappisilmät ja ommeltiin naurava tai ristisuu. Kaulaansa pehmo-otukset saivat kirkkaanvärisen silkkinauhan. Lopuksi neulahuovutimme nallen rintaan sydänkuvion tai jonkun muun hauskan yksityiskohdan. Jos sormikkaassa oli jo valmis kuva, ei lisäystä tarvinnut tehdä tai sitten oppilaat neulahuovuttivat kuvioita joulukorttien koristeiksi. Jokainen halusi kokeilla neulahuovutusta, joten kuvioita tehtiin paljon. Tässä vielä kaikki nallet yhteiskuvassa.

nallet2.jpg